Mo Industripark

I 2020 var det 65 år siden første tapping ved A/S Norsk Jernverk og 10. juli 2021 var det 75 år siden stortingsvedtaket om at man skulle etablere et nasjonalt jernverk og at det skulle legges til Mo i Rana, ble fattet. Begge årsdagene er av stor betydning for Rana, for regionen og industrinasjonen Norge.

Mye av dagens industri i Mo Industripark, drives på tuftene til det gamle jernverket. Denne historien er det viktig å fortelle, og i anledning jubileumsårene har vi sammenfattet en artikkelserie som tar for seg noen av de store linjene fra vedtaket om etableringen ble fattet og frem til dagens industri. Her får man følge historien med alle opp og ikke minst nedturene man har opplevd gjennom tidene. Artikkelserien ble utformet som en informasjonsavis og er distribuert blant annet gjennom lokalavisa og på nett.

I tillegg ble det utformet plakater, inndelt etter relevante emner fra historien. Plakatene følger en sti som starter ved industriparken, videre ned gjennom byen og ender til slutt ved museet. Plakatene har QR kode hvor man scanner seg inn og ser hvor ruten går og hvor neste plakat kan sees. En fin måte å få innblikk i historien samtidig som man får en fin spasertur.

Mo Industripark vant pris i kategorien Informasjon for denne kampanjen på Galleria 2022. I juryens begrunnelse heter det: Artikkelserien om etableringen og historien til Jernverket i Mo i Rana er nydelig historiefortelling. Her er det brukt visuelle, historiske grep som tar leseren tilbake i tid og viser hvordan utviklingen har vært frem til i dag. Gode tekster og bilder, nøye utvalgt typografi og en stram, men inspirerende layout. En skikkelig tidsreise!

Skroll til toppen